Hozzávalók (38x25 cm-es tepsihez)
Tészta
- 240 g liszt
- 120 g vaj
- 60 g porcukor
- 1 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 400 g darált mák
- 250 g cukor
- 4 tojás
- 150 g marcipán
- 150 g tejföl
- 1 citrom reszelt céja
- 1 ek vaníliakivonat
Tetejére
- 400 g marcipán
Csokimáz
- 150 g étcsokoládé
- 70 g vaj
- 1 ek olaj
Elkészítés
- A sütőporral, porcukorral, citromhéjjal elkevert lisztet a kockára vágott, hideg vajjal a késes aprítógépben morzsásra keverem.
- Majd hozzáadom a tejfölt és a tojássárgáját, tésztát gyúrok belőle, és fóliával betakarva a hűtőbe rakom kb. 30 percre.
- A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a citromhéjat, a vaníliakivonatot, a tejfölt, a lereszelt marcipánt és a darált mákot.
- A tésztát méretre nyújtom, a tepsibe helyezem, és villával megszúrkálom. 180 °C-os előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
- Ezután ráöntöm a mákos masszát, és még 20-25 percig sütöm.
- Közben kinyújtom a marcipánmasszát, és a kész sütemény tetejére igazítom.
- A marcipánt csokimázzal vonom be, melyhez a csokit a vajjal összeolvasztom, és hozzákeverem az olajat is.
- Miután megszilárdult a csokiréteg, szeletelhető is.
Szép lett! Honnan vannak ezek a kis csinos golyóbisok?
VálaszTörlésKöszönöm! Pesten a Ázsiában vettem, a Fővám téri Vásárcsarnokban.
VálaszTörlés