Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 30 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
Krém
- 200 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 ek házi vaníliakivonat
- 5 ek liszt
- 7,5 dl tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítés
- A tésztához a vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a tejet, ill. a sütőporral elkevert lisztet.
- 5 vékony lapot nyújtunk belőle, és közepes méretű tepsiben 7-8 percig 175 ºC-on sütjük (világos maradjon!).
- A krém elkészítéséhez a vajat, a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük.
- A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű krémet főzünk belőle.
- Az étcsokit az olajjal összeolvasztjuk, és a tejkrémhez csorgatjuk, majd a porcukros vajat is hozzáadjuk.
- A krémet 5 részre osztjuk, és megtöltjük vele a kisült lapokat. A tetejére is kerüljön a krémből.
- Egy éjszaka alatt megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése