2010. április 5., hétfő

Dobos szelet


Hozzávalók

Tészta
  • 500 g liszt
  • 30 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája

Krém

  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 ek házi vaníliakivonat
  • 5 ek liszt
  • 7,5 dl tej
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítés
  1. A tésztához a vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a tejet, ill. a sütőporral elkevert lisztet.
  2. 5 vékony lapot nyújtunk belőle, és közepes méretű tepsiben 7-8 percig 175 ºC-on sütjük (világos maradjon!).
  3. A krém elkészítéséhez a vajat, a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük.
  4. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Az étcsokit az olajjal összeolvasztjuk, és a tejkrémhez csorgatjuk, majd a porcukros vajat is hozzáadjuk.
  6. A krémet 5 részre osztjuk, és megtöltjük vele a kisült lapokat. A tetejére is kerüljön a krémből.
  7. Egy éjszaka alatt megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható