skip to main |
skip to sidebar
Joghurtos panna cotta kókuszdzsemmel
Egy nagy doboz joghurt várakozott a hűtőben egy ideje, amit muszáj volt felhasználni. A panna cottára esett a választásom, amit gyümölcs- vagy karamellszósz helyett most kókuszdzsemmel tálaltam. A kókuszdzsemet (más néven kaya-t) leginkább Délkelet-Ázsiában fogyasztják reggelire, pirítósra kenve, de előszeretettel használják desszertek ízesítésére is. Fő alkotóelemei a kókusztej, a tojás és a barnacukor. Nagyon édes, karamelles íze van. Először pirítósra kenve kóstoltam meg, aztán tejberizsbe és zabkásába keverve próbáltam ki. Legközelebb tápiókapudinghoz fogom használni.Hozzávalók - 3 dl tejszín
- 3 dl natúr joghurt
- 8 dkg méz
- 1 csipet só
- 1 tk házi vaníliakivonat
- 1 ek zselatin
Elkészítés- A tejszínt a mézzel, egy csipet sóval és a vaníliakivonattal felforralom.
- Ha kézmelegre hűlt, hozzákeverem a joghurtot.
- A zselatint pár evőkanál langyos vízben feloldom, majd alaposan elkeverem a krémben.
- Hideg vízzel kiöblített tálkákba porciózom, majd kb. 4 órára a hűtőbe rakom.
- Tálalás előtt forró vízbe mártom a tálkák alját és tányérra csúsztatom őket.
- A kókuszdzsemet a mikróban 20 mp alatt egy kicsit megolvasztom, hogy könnyedén rácsorgathassam a panna cották tetejére.
- 5 kb. 20 dkg-os adag lett belőle.
© puffancs
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható
szia,
VálaszTörlésmegírnád hogy kókuszdzsemet hol lehet kapni.
köszönöm
Zsu