2010. április 23., péntek

Joghurtos panna cotta kókuszdzsemmel

Egy nagy doboz joghurt várakozott a hűtőben egy ideje, amit muszáj volt felhasználni. A panna cottára esett a választásom, amit gyümölcs- vagy karamellszósz helyett most kókuszdzsemmel tálaltam. A kókuszdzsemet (más néven kaya-t) leginkább Délkelet-Ázsiában fogyasztják reggelire, pirítósra kenve, de előszeretettel használják desszertek ízesítésére is. Fő alkotóelemei a kókusztej, a tojás és a barnacukor. Nagyon édes, karamelles íze van. Először pirítósra kenve kóstoltam meg, aztán tejberizsbe és zabkásába keverve próbáltam ki. Legközelebb tápiókapudinghoz fogom használni.

Hozzávalók
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl natúr joghurt
  • 8 dkg méz
  • 1 csipet só
  • 1 tk házi vaníliakivonat
  • 1 ek zselatin

Elkészítés
  1. A tejszínt a mézzel, egy csipet sóval és a vaníliakivonattal felforralom.
  2. Ha kézmelegre hűlt, hozzákeverem a joghurtot.
  3. A zselatint pár evőkanál langyos vízben feloldom, majd alaposan elkeverem a krémben.
  4. Hideg vízzel kiöblített tálkákba porciózom, majd kb. 4 órára a hűtőbe rakom.
  5. Tálalás előtt forró vízbe mártom a tálkák alját és tányérra csúsztatom őket.
  6. A kókuszdzsemet a mikróban 20 mp alatt egy kicsit megolvasztom, hogy könnyedén rácsorgathassam a panna cották tetejére.
  7. 5 kb. 20 dkg-os adag lett belőle.

1 megjegyzés:

  1. szia,
    megírnád hogy kókuszdzsemet hol lehet kapni.
    köszönöm
    Zsu

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható