Hozzávalók
Tészta
- 300 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 50 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 kg túró (Lidl)
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 200 g+1ek cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 60 g étkezési keményítő
- 1 ek házi vaníliakivonat
- fél citrom reszelt héja
- 100 g étcsokoládé
- A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a citromhéjat összekeverem, majd késes aprítógépben a vajjal morzsásra dolgozom, majd a beledolgozom a tojást, fóliával letakarom, és berakom a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
- A krémhez - a csoki kivételével - csomómentesre keverek minden hozzávalót a kézi mixerrel.
- Elfelezem a krémet, és az egyik feléhez hozzáadok egy evőkanál cukrot és az olvasztott étcsokoládét.
- Egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágok.
- A tésztát kb. 36 cm átmérőjűre nyújtom, és beleigazítom a tortaformába úgy, hogy kb. 5 cm magas pereme legyen.
- A tésztát megszúrkálom villával, majd egy evőkanálnál nagyobb kanálnyi fehér krémet kanalazok a forma közepére, majd egy kanál csokisat szintén a közepére, ismét fehér, majd csokis és így tovább. (Én evőkanalat használtam, valószínűleg azért lettek ilyen vékonyak a csíkok, de nagyobb kanállal adagolva biztos szebb lenne...)
- 170 ℃-os sütőben 55-60 percig kell sütni, végül nyitott sütőajtó mellett hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése