2010. április 5., hétfő

Háztető

Már évek óta nem készített Anyukám háztetőt, így a húsvéti sütemény-kívánságlista élén ez állt. Még mindig nagyon finom... :)

Hozzávalók

Tészta

  • 250 g cukor
  • 600 g liszt
  • 50 g zsír
  • 3 ek méz
  • 4 ek tej
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaó

Krém
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 250g vaj
  • 250 g porcukor

Tetejére
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 ek étolaj
  • kókuszreszelék
Elkészítés
  1. A tojást a cukorral és a mézzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a zsírt, a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, és az egyikbe 2 ek kakaót dolgozunk.
  4. A kakaó nélküli részekből 2 vékony lapot nyújtunk, és egy közepes tepsiben 175 ºC-on 8-10 percig sütjük.
  5. A kakaós részből 12 (a közepes tepsi hosszabbik oldalával megegyező hosszúságú) rudat sordunk, és ezeket is kisütjük.
  6. Sűrű pudingot főzünk 8 dl tejből.
  7. A vajat a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra kavarjuk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
  8. A tésztalapokat hosszában 3 részre vágjuk.
  9. Az egyiket tálcára helyezzük, és rakunk rá egy keveset a krémből, erre fektetünk 3 csokis rudat, majd ismét krém, 2 csokirúd, krém, 1 csokirúd, krém jön háromszög alakúra formázva, melyet végül befedünk a másik 2 lappal.
  10. Ebből az adagból két ilyen háztető-rúd lesz.
  11. A háztetőket bevonjuk a étcsoki és az olaj olvasztott keverékével, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  12. Egy éjszaka alatt megpuhul.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható