Hozzávalók
Tészta
- 250 g cukor
- 600 g liszt
- 50 g zsír
- 3 ek méz
- 4 ek tej
- 2 tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaó
Krém
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 ek vaníliakivonat
- 250g vaj
- 250 g porcukor
Tetejére
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 ek étolaj
- kókuszreszelék
- A tojást a cukorral és a mézzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a zsírt, a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- A tésztát 3 részre osztjuk, és az egyikbe 2 ek kakaót dolgozunk.
- A kakaó nélküli részekből 2 vékony lapot nyújtunk, és egy közepes tepsiben 175 ºC-on 8-10 percig sütjük.
- A kakaós részből 12 (a közepes tepsi hosszabbik oldalával megegyező hosszúságú) rudat sordunk, és ezeket is kisütjük.
- Sűrű pudingot főzünk 8 dl tejből.
- A vajat a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra kavarjuk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
- A tésztalapokat hosszában 3 részre vágjuk.
- Az egyiket tálcára helyezzük, és rakunk rá egy keveset a krémből, erre fektetünk 3 csokis rudat, majd ismét krém, 2 csokirúd, krém, 1 csokirúd, krém jön háromszög alakúra formázva, melyet végül befedünk a másik 2 lappal.
- Ebből az adagból két ilyen háztető-rúd lesz.
- A háztetőket bevonjuk a étcsoki és az olaj olvasztott keverékével, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Egy éjszaka alatt megpuhul.
Nagyon szép lett, mutatós! :-)
VálaszTörlés