Hozzávalók
- 500 g mascarpone
- 6 tojás
- egy csipet só
- 6+1,5+2 ek nádcukor (Muscovado)
- 1 vaníliarúd kikapargatott belseje
- 3 dl tejszín (Cserpes)
- 2+1 ek Calvados (helyette pl. rum vagy Amaretto likőr is megfelel)
- 3 dl erős kávé
- étcsokoládé
- babapiskóta
Elkészítés
- Erős kávét főzök, amiben felolvasztok 2 ek cukrot és két kocka étcsokit, illetve 1 ek Calvadost.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
- A tojás sárgáját a 6 ek cukorral és a vaníliával nagyon habosra keverem kézi mixerrel, majd hozzáadom a mascarponet és 2 ek Calvadost. Simára keverem a krémet.
- A tejszínt szintén kemény habbá verem. Mielőtt elérné a végleges állagát, hozzáadok 1,5 ek cukrot.
- A mascarpones krémbe óvatosan, széles mozdulatokkal belekeverem a fehérjehabot, majd a tejszínhabot is.
- Előveszek egy 30x20 cm-es műanyag tálat, ami kb. 10 cm magas peremű.
- A kihűlt kávéban gyorsan megforgatom egyesével a babapiskótákat, és a tál aljára helyezem sorban, amíg be nem teríti egy rétegben.
- Ekkor rákanalazom a krém felét, és étcsokit reszelek rá.
- Ezt követően újabb sor kávés babapiskóta következik, és a krém másik fele, amire jó vastagon étcsoki is kerül.
- Hűtőbe helyezem egy éjszakára, de legalább 4-5 órára. (Aki biztosra szeretne menni, tehet a krémhez 1 ek langyos vízben feloldott zselatint.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése