Hozzávalók
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g étcsokoládé
- 50 g süthető étcsokicsepp
- 4 tojás
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 300 g porcukor
- 150 g liszt
- 1 tk só
- 200 g dió
- 250 g túró
- 125 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 2 tojás
- 2 ek étkezési keményítő
- Az étcsokit a vajjal összeolvasztjuk.
- A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, illetve a vaníliakivonattal.
- Majd a cukros tojáshoz hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, a csokicseppet, a darabolt diót és az olvasztott csokit.
- Ezután a túrókrémet készítjük el: a hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan kikeverjük.
- Egy kb. 30x20 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk és beleöntjük a brownie-részt, majd rápöttyözzük a túrókrémet.
- Előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 25 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad. Másnap még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése