2010. május 4., kedd

Tarka brownie

A brownie részét Nigella receptje alapján készítettem el, a tetejére pedig mascarpones túrókrémet pöttyöztem. Nagyon finom így együtt.

Hozzávalók
  • 250 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g süthető étcsokicsepp
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 300 g porcukor
  • 150 g liszt
  • 1 tk só
  • 200 g dió
  • 250 g túró
  • 125 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 2 tojás
  • 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés
  1. Az étcsokit a vajjal összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, illetve a vaníliakivonattal.
  3. Majd a cukros tojáshoz hozzákeverjük a sóval elkevert lisztet, a csokicseppet, a darabolt diót és az olvasztott csokit.
  4. Ezután a túrókrémet készítjük el: a hozzávalókat egy tálba rakjuk és alaposan kikeverjük.
  5. Egy kb. 30x20 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk és beleöntjük a brownie-részt, majd rápöttyözzük a túrókrémet.
  6. Előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 25 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad. Másnap még finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható