Hozzávalók (5 pohárnyi adaghoz)
- 250 g eper (+ néhány szem a rétegezéshez)
- 125 g mascarpone
- 100 g fehércsokoládé (+ néhány kocka a rétegezéshez)
- 1 dl tejszín
- 50 g cukor
- 1 dl víz
- 1 citrom
- babapiskóta
- Először a szirupot készítem el: a vízet, a cukrot, a citrom levét összekeverem, és addig melegítem kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik. Félreteszem hűlni.
- A mascarponet habosra keverem, ehhez hozzáöntöm az olvasztott fehércsokit és a turmixgépben pürésített epret, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazítom a krémet.
- A babapiskótákat kettétöröm, hogy beleférjen a pohárba, majd pár pillanat alatt megforgatom a szirupban.
- A babapiskótára krém, vékony eperszeletek, reszelt fehércsoki jön, majd ismét babapiskóta, stb. Én 3 sor babapiskótát raktam a pohárba, a tetejét krémmel zártam.
- Hűtőben kb. 3 óra alatt megpuhul a babapiskóta, és fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése