Hozzávalók
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 150 g porcukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk balzsamecet
- 1 kk vaníliakivonat
- 25 g étcsokoládé
- 3 dl tejszín
- 1 ek porcukor
- csokis gabonagolyók
Elkészítés
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
- Apránként hozzákeverem az elektromos habverővel a porcukrot, a kakaóport, a balzsamecetet, a vaníliakivonatot és az apróra vágott étcsokit.
- Kemény, fényes habot kapok, amit egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozok (kb. 20 cm átmérőjű kör legyen).
- 180 °C-ra fűtött sütőbe rakom, majd rögtön 150 °C-ra állítom a hőmérsékletet, és így sütöm 75 percen keresztül.
- Ha lejárt az idő, nyitott sütőajtó mellett hagyom teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt 3 dl jó minőségű (Cserpes) tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verek, rápöttyözöm a pavlovára, és megszórom csokis gabonagolyóval (bármilyen bogyós gyümölccsel is finom lehet).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése