2010. május 23., vasárnap

Csokis pavlova

Már számos blogon készítettek pavlovát. Mindenki áradozott róla, ezért nagyon kíváncsi lettem, hogy tényleg ennyire finom-e ez a habcsókszerűség. Rögtön egy csokis verzióval próbálkoztam, hiszen a tapasztaltabbak szerint ez jobb, mint a sima változat. Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira isteni... Azt hiszem, csatlakozom a pavlova-rajongók táborához. :)

Hozzávalók
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 150 g porcukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk balzsamecet
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 25 g étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • csokis gabonagolyók

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
  2. Apránként hozzákeverem az elektromos habverővel a porcukrot, a kakaóport, a balzsamecetet, a vaníliakivonatot és az apróra vágott étcsokit.
  3. Kemény, fényes habot kapok, amit egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozok (kb. 20 cm átmérőjű kör legyen).
  4. 180 °C-ra fűtött sütőbe rakom, majd rögtön 150 °C-ra állítom a hőmérsékletet, és így sütöm 75 percen keresztül.
  5. Ha lejárt az idő, nyitott sütőajtó mellett hagyom teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt 3 dl jó minőségű (Cserpes) tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verek, rápöttyözöm a pavlovára, és megszórom csokis gabonagolyóval (bármilyen bogyós gyümölccsel is finom lehet).
Forrás: Nigella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható