Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 200 g porcukor
- 1 tk almaecet
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk keményítő
- 5 dkg fehércsokilencse (Az Ázsiában kapható, süthető. A táblás fehércsoki lehet, hogy megégne ennyi sütés után...)
- 3 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítés
- A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem.
- Apránként hozzáadom a porcukrot, az almaecetet, a vaníliakivonatot és a keményítőt.
- Végül a csokilencsét forgatom bele.
- A habból 5 db 10-15 cm átmérőjű, köralakú minipavlovát formázok a sütőpapírra. (Két pavlova között legyen 3-4 cm távolság, mert sülés közben még nőni fognak.)
- A tepsit 160 °C-os sütőbe tolom, majd rögtön 110 °C-ra állítom.
- 75 percig sütöm, majd nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni.
- Díszítésként 3 dl tejszínből és 1 ek porcukorból kemény habot verek, ráhalmozom a minipavlovákra, majd eperrel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése