2010. május 25., kedd

Fehércsokis pavlova

Végre a kertünkben is megérett az első pár szem eper. Nem akartam csak úgy, simán megenni, így kitaláltam, hogy az eredeti pavlova tetején fogják végezni. Amúgy is kíváncsi voltam, hogy olyan finom-e, mint a csokis. Aztán eszembe jutott, hogy vajon milyen lehet étcsoki helyett fehércsokival, így a már postolt pavlova receptjét kicsit átvariálva megszületett a fehércsokis pavlova, ami szintén nagyon finom lett. Az állás döntetlen. :)

Hozzávalók
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 200 g porcukor
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk keményítő
  • 5 dkg fehércsokilencse (Az Ázsiában kapható, süthető. A táblás fehércsoki lehet, hogy megégne ennyi sütés után...)
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek porcukor

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem.
  2. Apránként hozzáadom a porcukrot, az almaecetet, a vaníliakivonatot és a keményítőt.
  3. Végül a csokilencsét forgatom bele.
  4. A habból 5 db 10-15 cm átmérőjű, köralakú minipavlovát formázok a sütőpapírra. (Két pavlova között legyen 3-4 cm távolság, mert sülés közben még nőni fognak.)
  5. A tepsit 160 °C-os sütőbe tolom, majd rögtön 110 °C-ra állítom.
  6. 75 percig sütöm, majd nyitott sütőajtó mellett hagyom kihűlni.
  7. Díszítésként 3 dl tejszínből és 1 ek porcukorból kemény habot verek, ráhalmozom a minipavlovákra, majd eperrel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható