Hozzávalók
Piskóta
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 120 g cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 3 ek olaj
- 3 ek langyos víz
- 90 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 g cukrozatlan kakaópor
- 15 g reszelt étcsokoládé
- 15 g darabolt étcsokoládé
Joghurtos rész
- 5 dl natúr joghurt (ez 4 db 125 grammos joghurtnak felel meg)
- 200 g porcukor
- 1 db citrom leve és héja
- 1 ek vaníliakivonat
- 3 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- eper
Elkészítés
- A piskótát készítem el először, amihez a szétválasztott tojások fehérjéit egy csipet sóval kemény habbá verem.
- A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem, majd alaposan elkeverem a vaníliakivonattal, az olajjal és a vízzel is.
- A lisztet egy tálba szitálom, melyben elkeverem a sütőport, a kakaóport, a reszelt és a darabolt csokit is.
- A cukros tojáshoz keverem apránként a lisztes keveréket, majd a habot is beleforgatom óvatosan.
- 26 cm-es köralakú tortaforma aljába sütőpapírt vágok, melyre ráöntöm a masszát, és 170 °C-os sütőben 17 percig sütöm.
- A piskótáról lehúzom a sütőpapírt, és rácson hagyom kihűlni.
- Majd fóliával kibélelem a tortaformát, belehelyezem a piskótát, és az oldalát kirakom félbevágott eperrel. A piskóta tetejére ráadásként szórok kockára vágott eperdarabokat (5-6 szem).
- A joghurtot a cukorral, a vaníliakivonattal, a citrom levével és héjával elkeverem.
- A tejszínből kemény habot készítek, melyet a joghurtos krémhez forgatok.
- Fél dl vizet egy kis lábasban elkezdek melegíteni, amikor már langyos, hozzáöntöm a zselatint, és addig melegítem kevergetve, míg fel nem oldódik teljesen és csomómentes nem lesz.
- A zselatinhoz hozzákeverek a krémből 2-3 evőkanálnyit, majd az egészet folyamatos keverés mellett a joghurthoz adom, és a már eperrel kirakott piskótára öntöm.
- Hűtőben pár óra alatt megszilárdul (nekem most 1 óra alatt kész lett).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése