2010. június 18., péntek

Töltött gomba olasz módra

Gyors, könnyű és finom előétel, de főételként is megállja a helyét, ha fejenként legalább 4 gombával számolunk.

Hozzávalók
  • 4-5 db nagy csiperke gomba
  • 250 g ricotta
  • 2 ek kefír
  • 8-10 olajban eltett aszalt paradicsomdarabka
  • bors
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • reszelt pecorino (bármilyen más reszelhető sajt is megfelelő)

Elkészítés
  1. A gombák szárait kipattintom, majd az így kapott gombafejeket megmosom.
  2. A töltelékhez a ricottát összekeverem a kefírrel, sóval, borssal, a reszelt fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Ezt követően a paradicsomdarabokat vagdosom a krémbe.
  3. A gombafejeket sózom, borsozom és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem. Kb. két evőkanálnyit töltök egy gombába, majd megszórom a reszelt sajttal.
  4. 180 °C-on 25 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható