Igen, ismét pavlova, de most csak mellékszereplőként. A lényeg a marcipánkrém a tetején, ezért a pavlova receptjét csak linkelem, hiszen ugyanúgy készül, mint a már közzétett fehércsokis pavlova, csak most fehércsoki nélkül, és málnával díszítve (elég nehéz volt összeszedni ezt a pár szemet, mert a sok esőtől penészes a bogyók többsége...). A marcipánkrémet más desszertbe is tölthetjük, pl. palacsintába, ebben az esetben 12 darabhoz elég ez a mennyiség.
Hozzávalók
- 125 ml tej
- 125 ml tejszín
- 150 g marcipánmassza
- 30 g cukor (lehet, hogy nélküle is elég édes, de még nem próbáltam)
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 ek mandulakivonat (elhagyható)
- A tejet és a tejszínt egy kisebb lábasba öntöm, elkezdem melegíteni közepes lángon.
- Közben belereszelem a marcipánt (nagylyukú reszelőn keresztül), és folyamatosan kevergetve felolvasztom, majd leveszem a tűzről, és hagyom hűlni 30 percig.
- A cukrot a tojássárgájával, a sóval és a mandulakivonattal fehéredésig keverem elektromos kézimixerrel.
- A kihűlt tejes keverékbe kanalazom a tojásos részt, visszarakom a tűzre, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. Először az egész felhabzik, majd összeesik, és elkezd hirtelen sűrűsödni. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen odakaphat. Hűlés közben még sűrűsödni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése