2010. június 27., vasárnap

Marcipánkrémes pavlova


Igen, ismét pavlova, de most csak mellékszereplőként. A lényeg a marcipánkrém a tetején, ezért a pavlova receptjét csak linkelem, hiszen ugyanúgy készül, mint a már közzétett
fehércsokis pavlova, csak most fehércsoki nélkül, és málnával díszítve (elég nehéz volt összeszedni ezt a pár szemet, mert a sok esőtől penészes a bogyók többsége...). A marcipánkrémet más desszertbe is tölthetjük, pl. palacsintába, ebben az esetben 12 darabhoz elég ez a mennyiség.

Hozzávalók
  • 125 ml tej
  • 125 ml tejszín
  • 150 g marcipánmassza
  • 30 g cukor (lehet, hogy nélküle is elég édes, de még nem próbáltam)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 ek mandulakivonat (elhagyható)
Elkészítés
  1. A tejet és a tejszínt egy kisebb lábasba öntöm, elkezdem melegíteni közepes lángon.
  2. Közben belereszelem a marcipánt (nagylyukú reszelőn keresztül), és folyamatosan kevergetve felolvasztom, majd leveszem a tűzről, és hagyom hűlni 30 percig.
  3. A cukrot a tojássárgájával, a sóval és a mandulakivonattal fehéredésig keverem elektromos kézimixerrel.
  4. A kihűlt tejes keverékbe kanalazom a tojásos részt, visszarakom a tűzre, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. Először az egész felhabzik, majd összeesik, és elkezd hirtelen sűrűsödni. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen odakaphat. Hűlés közben még sűrűsödni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható