Hozzávalók
Tészta
- 550 g liszt
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 ek tejföl
- 3 tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék
- 1 kg túró
- 200-250 g cukor
- 1 ek liszt
- 3 tojásfehérje
- kapor levele ízlés szerint
- pár ek lekvár
- pár ek tejföl
- pár ek nádcukor
Elkészítés
- A tésztát készítem el először, melyhez a cukrot a vajjal és a vaníliakivonattal habosra keverem, majd a tojássárgáját és a tejfölt is alaposan elkeverem.
- A lisztet egy tálba szitálom, belekeverem a sütőport és a sót is, majd hozzáadom a tojásos részhez. Ha összeállt a tészta, a hűtőbe rakom kb. 30 percre.
- Eközben a töltelékhez összekeverem a túrót a cukorral, a liszttel, az apróra vágott kaporral, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatom hozzá.
- A tészta felét lisztezett felületen kinyújtom. Előveszek egy közepes tepsit, sütőpapírt vágok bele és erre helyezem a tésztát, melyet vékonyan megkenek lekvárral.
- Erre kerül a túrókrém, majd a tészta másik fele, melyet megszúrkálok villával.
- Általában vékonyan tejföllel lekenem a tetejét, majd megszórom nádcukorral, amely sülés közben kissé karamellizálódik. Ha van időm - mint pl. most - , a tésztából vékony hengereket sodrok, melyekkel berácsozom a süteményt. A rácsot is lekenem tejföllel egy szilikonecset segítségével, majd nádcukorral szórom meg.
- 180 °C-on kb. 20 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése