2010. június 21., hétfő

Pikáns padlizsánsaláta

Nyáron grillezéskor gyakran készül török joghurtos padlizsánsaláta a húsok mellé köretként. Most magában fogyasztottam, illetve az ízesítésén variáltam egy kicsit, amely nagyon különlegessé tette. Kicsit csípős, kicsit édes.

Hozzávalók
  • 1 padlizsán
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 1 tk currypor
  • 1 ek édes chiliszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • bors

Elkészítés
  1. A padlizsánt miután megmosom, 1 cm széles szeletekre, majd kis kockákra vágom. Sózom, borsozom, és nagy lángon olívaolajon néhány perc alatt megsütöm. A végén fél citrom levével elkeverem.
  2. Az öntethez a joghurtot, a curryport, a chiliszószt és a préselt fokhagymát összekeverem, majd enyhén sózom, borsozom.
  3. A padlizsánt és a joghurtos öntetet összekeverem, és a hűtőben hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Korianderlevéllel lehet díszíteni tálaláskor. (Mivel zuhog az eső, nem mentem ki a kertbe korianderlevélért, beértem néhány szem koriandermaggal.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható