2010. június 27., vasárnap

Paradicsomsaláta



Ez egy nagyon egyszerű saláta, ami jól kiegészíti a grillételeket.


Hozzávalók
(4 személyre)
  • 6 db paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyemlevél
  • 1 csomag mozzarella
  • 5 tk balzsamecet
  • 2 tk olívaolaj
Elkészítés
  1. A paradicsomot és a lilahagymát karikára vágom, majd egy tálba helyezem úgy, hogy rétegenként megsózom.
  2. A vinaigrette-hez egy kis tálkába rakok 2 csipet sót, ráöntöm a balzsamecetet, és megvárom, míg feloldódik benne a só, majd folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatom az olívaolajat, és addig keverem, amíg az ecet és az olaj teljesen el nem vegyül, kissé be is sűrűsödik.
  3. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágom és a vinaigrette-hez keverem.
  4. A sótól enged egy kis levet a paradicsom, így azt leöntöm róla, és tálalás előtt hozzákeverem a fokhagymás öntetet és az apróra vágott mozzarellát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható