2010. június 20., vasárnap

Töltött padlizsán

Újabb töltött zöldség, ezúttal padlizsán.

Hozzávalók
  • 1 padlizsán
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 gomba
  • 8 olajban eltett aszalt paradicsomdarabka
  • 1 kis doboz joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • edami sajt
  • bors
  • provance-i fűszerkeverék
  • olaj

Elkészítés
  1. A zöldségeket megtisztítom. A padlizsánt hosszában kettévágom, és kivájom a közepét úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme maradjon. A hagymát és a gombát vékonyan felszelem.
  2. A hagymát, a gombát és a padlizsán felkockázott belsejét wokban megpárolom. Sóval, borssal, préselt fokhagymával ízesítem. Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a joghurtot, az aszalt paradicsomot és a provance-i fűszerkeveréket is.
  3. A padlizsán belsejét olajjal megkenem, sózom, borsozom, majd megtöltöm a joghurtos zöldségekkel és megszórom reszelt sajttal.
  4. 180 °C-on 20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható