2010. április 5., hétfő

Mézes krémes - Piri mama titkos receptje

A legfinomabb, legpuhább krémes, nem vicc. :) Évekig tartott mire sikerült megszerezni a receptet Piri mama receptes füzetéből. Ha tudná, hogy közkinccsé tettem... :)

Hozzávalók

Tészta
  • 500 g liszt
  • 50 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 4-5 ek langyos méz

Krém
  • 2 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek házi vaníliakivonat
  • 5 dl tej
  • 200 g vaj
  • 250 g porcukor

Elkészítés

  1. A tészta elkészítésével kezdjük. A tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. A tésztához 4-5 ek langyos mézet dolgozunk, hogy összeálljon.
  3. Ezután 3 részre osztjuk, közepes tepsibe rakjuk kinyújtva, és 7-8 perc alatt 170 ºC-on kisütjük.
  4. A krémhez 2 tojássárgáját, 3 ek lisztet és 3 ek vaníliakivonatot mixerben csomómentesen összedolgozok.
  5. 5 dl tejet felmelegítek, és folyamatos keverés közben besűrítem a mixer tartalmával.
  6. A vajat és a porcukrot habosra kavarjuk, illetve a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
  7. A krémet két részre osztva megtöltjük a lapokat.
  8. Egy éjszaka alatt puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható