Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 50 g zsír
- 150 g porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4-5 ek langyos méz
Krém
- 2 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek házi vaníliakivonat
- 5 dl tej
- 200 g vaj
- 250 g porcukor
Elkészítés
- A tészta elkészítésével kezdjük. A tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- A tésztához 4-5 ek langyos mézet dolgozunk, hogy összeálljon.
- Ezután 3 részre osztjuk, közepes tepsibe rakjuk kinyújtva, és 7-8 perc alatt 170 ºC-on kisütjük.
- A krémhez 2 tojássárgáját, 3 ek lisztet és 3 ek vaníliakivonatot mixerben csomómentesen összedolgozok.
- 5 dl tejet felmelegítek, és folyamatos keverés közben besűrítem a mixer tartalmával.
- A vajat és a porcukrot habosra kavarjuk, illetve a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
- A krémet két részre osztva megtöltjük a lapokat.
- Egy éjszaka alatt puha lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése