Ez a recept - csakúgy mint a mézes krémes - Piri mama receptes füzetéből származik. Azonban egy kicsit variáltam rajta, a tésztába került kakaópor is, és fehércsokival vontam be (ötlet: innen).
Hozzávalók
A tésztához
- 370 g porcukor
- 2 tojás
- 50 g vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 5 kanál meleg méz
- 350 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 400 g fehércsokoládé
- 2 dl tejszín
- 150 g vaj
- rum (ízlés szerint, nálam kb. fél dl)
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A cukrot, a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot és a mézet habosra kavarom. A lisztet elkeverem a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sóval.
- A lisztes keveréket és a tejet is a cukros masszához adom, majd kizsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntöm az egészet, és 175 °C-os sütőben kb. 25 percig sütöm (tűpróba!).
- A mázhoz a fehércsokit és a vajat kis lángon vagy gőz fölött elkezdem olvasztani, ha már nagyjából megolvadt, hozzáadom a tejszínt is, a végén pedig a rumot.
- A kihűlt tésztát kockákra vágom, a csokimázba mártogatom, majd a kókuszreszelékben megforgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése