2010. augusztus 20., péntek

Fehércsokis kókuszkocka


Ez a recept - csakúgy mint a mézes krémes - Piri mama receptes füzetéből származik. Azonban egy kicsit variáltam rajta, a tésztába került kakaópor is, és fehércsokival vontam be (ötlet: innen).

Hozzávalók
A tésztához
  • 370 g porcukor
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5 kanál meleg méz
  • 350 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
A mázhoz
  • 400 g fehércsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 150 g vaj
  • rum (ízlés szerint, nálam kb. fél dl)
  • kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A cukrot, a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot és a mézet habosra kavarom. A lisztet elkeverem a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sóval.
  2. A lisztes keveréket és a tejet is a cukros masszához adom, majd kizsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntöm az egészet, és 175 °C-os sütőben kb. 25 percig sütöm (tűpróba!).
  3. A mázhoz a fehércsokit és a vajat kis lángon vagy gőz fölött elkezdem olvasztani, ha már nagyjából megolvadt, hozzáadom a tejszínt is, a végén pedig a rumot.
  4. A kihűlt tésztát kockákra vágom, a csokimázba mártogatom, majd a kókuszreszelékben megforgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható