2010. augusztus 9., hétfő

Bogyós gratin

Valami könnyű, gyümölcsös desszertre vágytam, aztán beugrott, hogy az egyik gasztroblogon olvastam egy tejfölös-málnás finomságról, amelynek a tetejére cukrot karamellizálnak. Kisebb változtatásokkal én is elkészítettem.

Hozzávalók
  • 2 bögre szeder, eper, málna vegyesen
  • 1 kis doboz natúr joghurt (125 g)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 tk fahéj
  • késhegynyi kardamom
  • 2 db keksz (fügés Jó reggelt)
  • nádcukor (sötét, muscovado)

Elkészítés
  1. A joghurtot, a tejfölt, a fahéjat, a kardamomot és a vaníliakivonatot összekeverem.
  2. A gyümölcsöt megmosom, a kekszet kisebb darabokra töröm és óvatosan összeforgatom a joghurtos öntettel. (Aki "szószosabban" szeretné, rakjon hozzá még egy-két doboz joghurtot.)
  3. Az egészet egy hőálló edénybe rakom, és megszórom nádcukorral.
  4. 8-10 percig a mikrohullámú sütő grill fokozatán karamellizálom a cukrot a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható