Hozzávalók (32 cm átmérőjű tortaformához)
- 250 g vaj
- 270 g cukor
- 4 nagy tojás
- 100 g kókuszreszelék
- 250 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 500 g körte hámozva, kockázva
- 4-5 ek világos nádcukor
- 15 dkg darabolt mandula vagy dió (eredetileg 3 marék szeletelt mandula)
- A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat egyesével eldolgozzunk a masszában.
- A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport egy tálban elkeverem, majd a vajas részhez adom kisebb adagokban a tejjel felváltva.
- Végül meghámozom a körtéket, kis kockákra vágom, és egy fakanál segítségével a tésztához forgatom.
- A tortaforma aljába sütőpapírt vágok, az oldalát pedig kivajazom.
- Beleöntöm a masszát, megszórom a nádcukorral és a mandulával, majd 170 °C-os sütőben 35-40 percig sütöm (tűpróba!). Ha gyorsan barnulna, lefedem alufóliával sütés közben. Ha teljesen kihűlt, lehet szeletelni. Másnap még finomabb.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlés