2010. augusztus 17., kedd

Csokis-kókuszos cukkinikenyér

A cukkinit nemcsak sós ételek készítéséhez használhatjuk fel, süteményekben is nagyon jól működik (csak úgy mint a répa). Egyfajta nedves állagot eredményez, így néhány nap múlva sem lesz száraz a tésztánk, viszont az ízét nem lehet érezni. Ezzel a csokis-kókuszos változattal csak jól indulhat a nap.

Hozzávalók
  • 1 kisebb cukkini (250 g)
  • 90 g liszt (nálam 60 g kenyérliszt, 15 g teljes kiőrlésű tönköly, 15 g teljes kiőrlésű rozs)
  • 40 g kókuszreszelék
  • 45 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 tk szegfűszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 100 g kristálycukor
  • 105 g világos nádcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 120 ml olaj
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés
  1. A cukkinit lereszelem (nagylyukú reszelőn!).
  2. A száraz hozzávalókat összekeverem, azaz lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
  3. A cukrot a tojással és a vaníliakivonattal habosra kavarom, majd az olajjal is alaposan eldolgozom.
  4. Ezt követően jöhet hozzá a lereszelt cukkini, a lisztes keverék és az apróra vágott étcsoki is.
  5. A masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába öntöm, és 170 °C-os, előmelegített sütőben 55-60 percig sütöm (tűpróba!).
  6. Ha kész, 10 percig pihentetem, majd kiemelem a formából, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, és szeletelhető is.

A joyofbaking.com-on található recept alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható