Hozzávalók
- 1 kisebb cukkini (250 g)
- 90 g liszt (nálam 60 g kenyérliszt, 15 g teljes kiőrlésű tönköly, 15 g teljes kiőrlésű rozs)
- 40 g kókuszreszelék
- 45 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk szegfűszeg
- 1/4 tk szerecsendió
- 100 g kristálycukor
- 105 g világos nádcukor
- 2 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 120 ml olaj
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés
- A cukkinit lereszelem (nagylyukú reszelőn!).
- A száraz hozzávalókat összekeverem, azaz lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
- A cukrot a tojással és a vaníliakivonattal habosra kavarom, majd az olajjal is alaposan eldolgozom.
- Ezt követően jöhet hozzá a lereszelt cukkini, a lisztes keverék és az apróra vágott étcsoki is.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába öntöm, és 170 °C-os, előmelegített sütőben 55-60 percig sütöm (tűpróba!).
- Ha kész, 10 percig pihentetem, majd kiemelem a formából, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, és szeletelhető is.
A joyofbaking.com-on található recept alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése