Hozzávalók
- 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 300 g világos nádcukor
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek vaníliakivonat
- 350 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 250 g étcsokilencse
- 1 adag brownie (recept itt)
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű vajat habosra kavarom elektromos kézi mixerrel, majd hozzáadom a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
- Egy tálkában a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával.
- A lisztes részt a vajas masszával egyenletesen elkeverem, majd beleforgatom a csokilencsét is.
- A tésztát a hűtőbe rakom legalább 1 órára, hogy kezelhetővé váljon.
- A kihűlt brownie-t 2x2 cm-es kockákra vágom.
- A tésztából egy tenyérnyi gombócot veszek, gömböt formázok belőle, majd a közepébe egy mélyedést készítek, ebbe belenyomkodok egy brownie-kockát, amit körbeveszek a tésztával, gömböt formázok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Nekem 14 gombócot sikerült készíteni ebből az adagból.
- 160 °C-os sütőben 18 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése