Mindenkinek megvan a saját, jól bevált palacsintareceptje. Ez pedig az enyém. Semmi extra, csak szeretném, ha a számomra tökéletes arányok mindig kéznél lennének, ha éppen palacsintát sütni támad kedvem. Most citromos túrókrémmel töltöttem, és a kertben összeszedett gyümölcsökkel körítettem.Hozzávalók
- 300 g liszt
- 3 tojás
- 6 dl tej
- 2,5-3 dl szénsavas ásványvíz/szóda
- 3 ek nádcukor
- fél dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverem.
- Hozzáadom a tejet és a lisztet felváltva, majd a szénsavas víz és az olaj is mehet bele. Csomómentesre kavarom, és berakom a hűtőbe fél órára.
- Egy serpenyőt szilikonos ecsettel kikenek olajjal - így nem úszik majd az olajban - , felhevítem, rámerek egy adag palacsintatésztát, és megsütöm mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése