2010. július 23., péntek

Palacsinta

Mindenkinek megvan a saját, jól bevált palacsintareceptje. Ez pedig az enyém. Semmi extra, csak szeretném, ha a számomra tökéletes arányok mindig kéznél lennének, ha éppen palacsintát sütni támad kedvem. Most citromos túrókrémmel töltöttem, és a kertben összeszedett gyümölcsökkel körítettem.

Hozzávalók
  • 300 g liszt
  • 3 tojás
  • 6 dl tej
  • 2,5-3 dl szénsavas ásványvíz/szóda
  • 3 ek nádcukor
  • fél dl olaj
  • 1 csipet só

Elkészítés
  1. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverem.
  2. Hozzáadom a tejet és a lisztet felváltva, majd a szénsavas víz és az olaj is mehet bele. Csomómentesre kavarom, és berakom a hűtőbe fél órára.
  3. Egy serpenyőt szilikonos ecsettel kikenek olajjal - így nem úszik majd az olajban - , felhevítem, rámerek egy adag palacsintatésztát, és megsütöm mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható