2010. július 24., szombat

Joghurtos padlizsánkrém

Nyáron szinte hetente készítek padlizsánkrémet, hol majonézzel, hol joghurttal. Most éppen sült hagymával turbóztam fel. Szabadtűzön sütve még finomabb lenne, de ilyen rossz időben a sütő is megfelel.

Hozzávalók
  • 2 kisebb padlizsán
  • 1 doboz natúr joghurt (125 g)
  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés
  1. A megmosott padlizsánokat villával megszúrkálom, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, és 180 °C-os sütőben egy órán át sütöm.
  2. Az utolsó 15 percben a padlizsánok mellé dobom a negyedekre vágott lilhagymát és a fokhagymagerezdeket is.
  3. Ha kész, hagyom hűlni, majd a késes robotgépbe dobom a hagymákat, utána a kanállal kikapart padlizsánhúst. Végül a natúr joghurttal is átforgatom, és sóval, borssal ízesítem.
  4. Hűtőbe rakom, ahol még sűrűsödni fog. Magos kenyérrel, paradicsommal, egy kis mozzarellával igazán finom reggeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható