2010. július 29., csütörtök

Lazacfilé mézes sárgarépával

Könnyű és viszonylag gyors ebéd, 1 óra alatt elkészül.

Hozzávalók
  • 800 g lazacfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • provance-i fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • bors
  • 500 g sárgarépa
  • 3 ek balzsamecet
  • 6 ek méz
  • 2 ek szezámmag
  • olívaolaj

Elkészítés
  1. A lazacfiléket leöblítem, és olívaolajjal kikent sütőedénybe helyezem a pikkelyes oldalával lefelé (sütés után könnyen levált róla).
  2. A citrom levével meglocsolom, majd sózom, borsozom, a préselt fokhagymát elegyengetem rajta, végül megszórom a provance-i fűszerkeverékkel, és 160 °C-os sütőben 45-50 percig sütöm.
  3. Amíg a lazac készül, a sárgarépákat megpucolom, csíkokra vágom, majd egy nagyobb méretű serpenyőben olajat hevítek, rádobom a répaszeleteket, megsózom és kb. 5 percig párolom.
  4. Meglocsolom a balzsamecettel, hozzáadom a mézet, alaposan átforgatom az egészet, majd felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, és további 20 percig főzöm közepes lángon, fedő alatt.
  5. A végén leveszem a fedőt, és nagy láng fölött elpárologtatom a folyadékot teljesen. A répának kissé roppanósnak kell lennie, ezért ha túl hamar megpuhul, ki kell venni a répát a szirupból, és beforralás után kell hozzáforgatni, ha pedig még nem főtt meg eléggé, pótoljuk a vizet.
  6. Utolsó lépésként a száraz serpenyőben megpirított szezámmagot keverjük a répához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható