Hozzávalók
- 800 g lazacfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- provance-i fűszerkeverék
- olívaolaj
- só
- bors
- 500 g sárgarépa
- 3 ek balzsamecet
- 6 ek méz
- 2 ek szezámmag
- olívaolaj
- só
Elkészítés
- A lazacfiléket leöblítem, és olívaolajjal kikent sütőedénybe helyezem a pikkelyes oldalával lefelé (sütés után könnyen levált róla).
- A citrom levével meglocsolom, majd sózom, borsozom, a préselt fokhagymát elegyengetem rajta, végül megszórom a provance-i fűszerkeverékkel, és 160 °C-os sütőben 45-50 percig sütöm.
- Amíg a lazac készül, a sárgarépákat megpucolom, csíkokra vágom, majd egy nagyobb méretű serpenyőben olajat hevítek, rádobom a répaszeleteket, megsózom és kb. 5 percig párolom.
- Meglocsolom a balzsamecettel, hozzáadom a mézet, alaposan átforgatom az egészet, majd felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, és további 20 percig főzöm közepes lángon, fedő alatt.
- A végén leveszem a fedőt, és nagy láng fölött elpárologtatom a folyadékot teljesen. A répának kissé roppanósnak kell lennie, ezért ha túl hamar megpuhul, ki kell venni a répát a szirupból, és beforralás után kell hozzáforgatni, ha pedig még nem főtt meg eléggé, pótoljuk a vizet.
- Utolsó lépésként a száraz serpenyőben megpirított szezámmagot keverjük a répához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése