2010. július 28., szerda

Joghurtos zabkása szederrel

A zabkását csak néhány éve szerettem meg, de azóta nagyon gyakran készítem reggelire. Nagyon hálás étel, hiszen ezerféleképpen lehet variálni, egész délig ki lehet bírni vele nagyobb éhségroham nélkül, ráadásul nagyon egészséges. Általában 1 rész zabpehely, 1 rész víz és 1 rész tejből (néha kókusztejből vagy egy részét tejszínből) főzöm, amit egy csipet sóval és mézzel ízesítek, majd a végén egy darabka hideg vajat is elkeverek benne, amitől nagyon jó, selymes állaga lesz. Lehet ízesíteni a tejbegríznél, -rizsnél megszokott fahéjjal, kakaóval, de aszalt és friss gyümölcsökkel, lekvárral, olajos magvakkal, nutellával, karamellszósszal is isteni. Mostanában azonban próbálom nem túlzásba vinni a kalóriabevitelt, ha nem muszáj. A csak vízzel készített változat nekem nem jött be, úgyhogy megszületett az ötlet, hogy tej helyett joghurttal készüljön. Nekem nagyon ízlett, kicsit savanykás, krémes állagú.

Hozzávalók (1 főre)
  • 50 g zabpehely
  • 1 kis doboz natúr joghurt (125 g)
  • 1 ek méz
  • 1 tk fahéj
  • szeder
Elkészítés
  1. A zabpelyhet egy csipet sóval és kétszeres mennyiségű vízzel főzni kezdem folyamatos kevergetés mellett.
  2. A vizet miután teljesen beitta - ami kb. 10 percig tart - és nagyon sűrű lett (nem szabad folyósnak lennie, mert a joghurt hígítani fog rajta), leveszem a gázról és hozzákeverem a joghurtot, a mézet, a fahéjat, és lefedve hagyom néhány percig.
  3. Fogyasztás előtt a szedret is hozzáadom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható