Hozzávalók (24 cm-es tortaformához)
Tortalapok
- 10 tojásfehérje
- 300 g porcukor
- 200 g őrölt pisztácia és mandula vegyesen
- 2 ek kakaópor
- 1 ek keményítő
- 1 csipet só
- 250 g mascarpone
- 150 g marcipánmassza
- 50 g őrölt natúr zöldpisztácia
- 150 g tejszín
- 250 g mascarpone
- 200 g nugátkrém
- 150 g tejszín
- 250 g marcipánmassza
- 180 g étcsokoládé
- 150 g tejszín
- 1 ek vaj
- A tortalapokat készítem el először. Ehhez a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, majd apránként belekeverem az összes többi hozzávalót is. Sütőpapírt rakok egy tortaformába, rákanalazom a habot, és 180 °C-on 25 percig sütöm.
- A marcipánkrémhez a mascarponét habosra kavarom, majd belereszelem a marcipánmasszát, végül az őrölt pisztácia és a kemény habbá vert tejszín kerül bele.
- A nugátkrémnél is a mascarponét keverem először habosra, majd hozzáadom a nugátkrémet (előtte beraktam a mikróba 20 mp-re), és a tejszínhabot.
- A krémeket felhasználás előtt érdemes a hűtőbe rakni pár órára.
- Ha teljesen kihűlt a tortalap, kettévágom. Az egyik lapot a tortaformába rakom, és rákenem a marcipánkrémet, ráhelyezem a másik lapot, majd a nugátkrémet oszlatom el a tetején.
- Hűtőben tartom 1-2 órán keresztül, majd a vékonyra nyújtott marcipánmasszával befedem az egész tortát.
- A ganache-hoz a tejszínt felforralom egy vastagaljú lábasban, majd a darabokra vágott csokit kis lángon felolvasztom benne folyamatos kevergetés mellett. Ha már egynemű, elkeverem benne a hideg vajat is.
- Hagyom hűlni (kb. fél óra), majd ráöntöm az egészet a torta tetejének a közepére, és egy kanál segítségével elkezdem széthúzni, az oldalára lefolyt krémet szépen elegyengetem, végül pedig egy késsel átsimítom az egészet.
- 2-3 óra hűtőben eltöltött idő után már szeletelhető is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése