Hozzávalók (4-5 személyre)
- 250 g jázminrizs
- 750 ml meleg víz
- só
- 1 ek szezámmag
- 500 g csirkemell
- 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 ek kukoricakeményítő
- 2 ek szójaszósz
- 1 lime leve
- 2 ek méz
- őrölt chili (ízlés szerint)
Elkészítés
- Egy lábasban olajat melegítek, hozzáöntöm a rizst, átkeverem, majd felöntöm 750 ml meleg vízzel. Lefedve 15-20 percig főzöm néha kevergetve, amíg magába nem szívja az összes vizet, majd sózom.
- Egy wokban megpirítom a szezámmagot, majd egy tálkába öntöm, és félrerakom.
- A wokban olajat hevítek, rádobom a vékony csíkokra vágott csirkemellt és paprikát. Rázogatva addig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz.
- Egy kis tálkában összekeverem a keményítőt, a szójaszószt, majd hozzáadom a lime levét, a mézet, a chilit, a szezámmagot és 12 evőkanál hideg vizet.
- A szószt a húsra öntöm, és addig rázogatom, amíg a szósz teljesen be nem vonja a húst, ill. a paprikát, és kissé be nem sűrűsödik.
Nagyon guszta
VálaszTörlésGusztusos, nagyon!
VálaszTörlés