2010. október 27., szerda

Szezámmagos édes-csípős csirkemellfalatkák

Megvettem életem első GoodFood magazinját. Tele van jobbnál jobb receptekkel, órákon át lapozgattam. Kinéztem párat, amit a következő hetekben el fogok készíteni. Először erre az egyszerű és gyors kínai jellegű ételre esett a választásom. 30 perc alatt megvan, és nagyon finom.

Hozzávalók (4-5 személyre)
  • 250 g jázminrizs
  • 750 ml meleg víz
  • 1 ek szezámmag
  • 500 g csirkemell
  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 lime leve
  • 2 ek méz
  • őrölt chili (ízlés szerint)

Elkészítés
  1. Egy lábasban olajat melegítek, hozzáöntöm a rizst, átkeverem, majd felöntöm 750 ml meleg vízzel. Lefedve 15-20 percig főzöm néha kevergetve, amíg magába nem szívja az összes vizet, majd sózom.
  2. Egy wokban megpirítom a szezámmagot, majd egy tálkába öntöm, és félrerakom.
  3. A wokban olajat hevítek, rádobom a vékony csíkokra vágott csirkemellt és paprikát. Rázogatva addig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz.
  4. Egy kis tálkában összekeverem a keményítőt, a szójaszószt, majd hozzáadom a lime levét, a mézet, a chilit, a szezámmagot és 12 evőkanál hideg vizet.
  5. A szószt a húsra öntöm, és addig rázogatom, amíg a szósz teljesen be nem vonja a húst, ill. a paprikát, és kissé be nem sűrűsödik.
Ötlet: GoodFood 2010/11

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható