Hozzávalók
- 250 g rizs (Arborio)
- víz
- 1 l tej
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 dl tejszín
- 50 g vaj
- 100 g marcipán (ha nem marcipánnal készül, akkor helyette 2-3 ek cukor)
- A rizset felöntöm annyi vízzel, amely épp ellepi, és előfőzöm 5 percig, majd leszűröm.
- Felöntöm a tej 2/3-ával, hozzáadom a sót és a vaníliakivonatot.
- Néha megkevergetve főzöm 15-20 percig, és fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is.
- Elzárom alatta a gázt, és hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a hideg vajat, és belereszelem a marcipánt is. Néhány percig lefedve pihentetem tálalás előtt.
- Általában nádcukorral, fahéjjal, vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése