2010. október 26., kedd

Marcipános tejberizs

Semmi extra, csak egy kis tejberizs marcipánnal megbolondítva, és a madártejhez hasonlóan házi tejből készült ez is.

Hozzávalók
  • 250 g rizs (Arborio)
  • víz
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 100 g marcipán (ha nem marcipánnal készül, akkor helyette 2-3 ek cukor)
Elkészítés
  1. A rizset felöntöm annyi vízzel, amely épp ellepi, és előfőzöm 5 percig, majd leszűröm.
  2. Felöntöm a tej 2/3-ával, hozzáadom a sót és a vaníliakivonatot.
  3. Néha megkevergetve főzöm 15-20 percig, és fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is.
  4. Elzárom alatta a gázt, és hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a hideg vajat, és belereszelem a marcipánt is. Néhány percig lefedve pihentetem tálalás előtt.
  5. Általában nádcukorral, fahéjjal, vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható