Hozzávalók
- 400 g rizs (carnaroli)
- 500 g rókagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 150 ml fehérbor
- kb. 2 l alaplé
- 100 g vaj
- 100 g parmezán
- petrezselyemlevél
- só, bors
Elkészítés
- A vajból két evőkanálnyit megolvasztok egy nagy serpenyőben, majd átforgatom a zúzott fokhagymával.
- A rókagombát megmosom, a nagyobb tölcséreket kettévágom, a fokhagymás vajhoz adom, sózom, borsozom, és megpárolom.
- Egy lábasban két evőkanál vajat olvasztok, hozzáadom az apróra vágott hagymát, megpárolom, majd a rizset is hozzáforgatom.
- Felöntöm a borral, és hagyom teljesen elpárologni.
- Ezt követően merőkanalanként adagolom hozzá az alaplevet, és folyamatosan kevergetem. A következő adag alaplevet akkor öntöm hozzá, ha az előzőt már teljesen magába szívta.
- Kb. 17-20 perc alatt a rizs meg is fő, ekkor sózom, borsozom, hozzákeverem a gombát, az apróra vágott petrezselyemlevelet, majd lefedve 2 percig állni hagyom.
- A maradék (hideg!) vajat és a reszelt parmezánt belekeverem, és rögtön tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése