Hozzávalók
- 1 l tej
- 3 tojás
- 3 ek + 1 ek cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 csipet só
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztom. A tojássárgáját habosra keverem a 3 evőkanál cukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével.
- A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verem.
- A tejet felforralom, és a habból egy evőkanál segítségével "felhőket" szaggatok, és közepes lángon 1-1 percig főzöm mindkét oldalukat. A habot óvatosan egy edénybe szedem.
- A sárgájához keverek a meleg tejből először pár evőkanálnyit, majd úgy 1 dl-nyit. A tejes sárgáját végül a tejhez öntöm (közben a kikapart vaníliarudat is hozzádobom), és folyamatos kavargatás mellett besűrítem lassú tűzön. Pár percig tart az egész, vigyázni kell, nehogy kicsapódjon a tojás.
- A habokat meg lehet locsolni egy kis karamellszósszal tálaláskor, úgy még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése