2011. május 1., vasárnap

Juhtúrós rakott tészta




Hozzávalók
  • 500 g spagetti
  • 700 g darált hús
  • 3 fej hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 300 g juhtúró
  • 500 ml tejföl
  • reszelt sajt
  • vaj
Elkészítés
  1. Az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst.
  2. Nagy lángon pár perc alatt átpirítom az egészet, sózom, borsozom, rászórom a paprikát, felöntöm kb. 2 dl vízzel, és lefedve, alacsony lángon, néha megkevergetve addig főzöm, amíg meg nem fő a hús, és sűrű szaft marad alatta.
  3. A spagettit sós vízben megfőzöm, ha kész egy evőkanálnyi vajat keverek a leszűrt tésztához.
  4. Egy nagyobb jénai edényt kivajazok, beleszedem a spagetti felét, rákenem a tejföl felét, rámorzsolom juhtúró felét, majd a húst rakom rá, erre jön a maradék juhtúró, a tészta, majd jó vastagon megkenem az egészet tejföllel.
  5. 180°C-on 20-30 percig sütöm, majd a reszelt sajtot is rápirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható