Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de ha van időnk elkészíteni, tökéletes, kiadós reggeli.
Hozzávalók (1 személynek)
- 1 vastag szelet kenyér (kb. 3 cm)
- 1 púpos ek mascarpone
- 1 ek tejszín
- 1 ek méz
- 3 db eper
- 1 tojás
- 1/2 dl tej
- 1 ek porcukor
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek vaj
- Éles késsel bevágom a kenyérszelet "tetejének a közepét", és egy zsebet alakítok ki.
- A töltelékhez a mascaponét a tejszínnel és a mézzel alaposan elkeverem, majd az apró kockákra vágott epret is hozzákeverem, és betöltöm a kenyérszeleten vágott zsebbe.
- A tojást felverem, hozzáadom a tejet, a porcukrot és a fahéjat is.
- A töltött kenyérszelet mindkét oldalát addig áztatom, míg felszívja a folyadék nagy részét, majd vajat olvasztok egy serpenyőben, és aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése