2011. május 2., hétfő

Epres mascarponéval töltött francia pirítós



Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de ha van időnk elkészíteni, tökéletes, kiadós reggeli.


Hozzávalók
(1 személynek)
  • 1 vastag szelet kenyér (kb. 3 cm)
  • 1 púpos ek mascarpone
  • 1 ek tejszín
  • 1 ek méz
  • 3 db eper
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tej
  • 1 ek porcukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek vaj
Elkészítés
  1. Éles késsel bevágom a kenyérszelet "tetejének a közepét", és egy zsebet alakítok ki.
  2. A töltelékhez a mascaponét a tejszínnel és a mézzel alaposan elkeverem, majd az apró kockákra vágott epret is hozzákeverem, és betöltöm a kenyérszeleten vágott zsebbe.
  3. A tojást felverem, hozzáadom a tejet, a porcukrot és a fahéjat is.
  4. A töltött kenyérszelet mindkét oldalát addig áztatom, míg felszívja a folyadék nagy részét, majd vajat olvasztok egy serpenyőben, és aranybarnára sütöm mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható