Az epres, fehércsoki mousse-os tortánál már említettem, hogy az omlós tészta lefagyasztott felét ehhez használtam fel. A receptet Giorgio Locatelli egyik szakácskönyvében találtam.
Hozzávalók
350 g édes, omlós tészta (az itt megadott mennyiség fele)
2 tojássárgája
A töltelékhez
300 g mascarpone
50 ml tejszín
50 ml tej
100 ml citromlé
100 g cukor
5 tojássárgája
Elkészítés
- A tésztát elkészítem a már leírt módon. Súllyal 5 percig sütöm, majd 10 percig súly nélkül.
- Kiveszem a sütőből és megkenem a felvert tojássárgájával, és 2 percre visszateszem a sütőbe, így képződik egy kéreg a tésztán, mely megakadályozza, hogy a töltelék esetleg kifolyjon.
- A töltelékhez a tojássárgáját felverem, hozzáadom a mascarponét, majd a többi hozzávalót is gyorsan elkeverem.
- A krémet a tortaalapba töltöm, és 20-25 percig sütöm 110°C-ra állított sütőben. Akkor jó, ha a krém közepe szilárd, de a széle még kissé lágy. Hűlés közben még szilárdulni fog.
- A tetejét megszórhatjuk porcukorral, amit aztán konyhai lángszóróval karamellizálhatunk. Ez nálam elmaradt most.
Hmmm... jól néz ki! Kedvelem Locatellit, de ezt még nem próbáltam tőle. Itt az ideje! :)
VálaszTörlés