2011. március 6., vasárnap

Spenótos ricotta gnocchi

Igazán könnyed, lágy ízű gnocchi, szinte szétolvad a szájban.

Hozzávalók (4 személyre)
  • 500 g ricotta
  • kb. 100 liszt
  • 1 tojás
  • 500 g spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • só, bors
  • parmezán

Elkészítés
  1. A ricottát villával fellazítom, hozzákeverem a tojást, a sót, a borsot, majd a liszt 3/4-ét. Összegyúrom a tésztát, és még annyi lisztet adok hozzá, hogy lágy, formázható, de nem túl kemény tésztát kapjak.
  2. Lisztezett munkafelületen négyzetalakúra nyújtom, 1,5 cm vastagságú legyen.
  3. 1,5 cm-es csíkokat vágok le, melyeket hengerré formázom, ezt követően 1-1,5 cm-es darabokra vágom fel.
  4. Egy villát belisztezek, melyre a levágott tésztát nyomom, kissé elnyújtva azokat. A kész darabokat, lisztezett deszkára helyezem.
  5. Az a legjobb, ha a formázás után rövid időn belül kifőzöm a gnocchit. Ehhez egy nagy fazékban vizet forralok, megsózom, majd beleteszem a tésztadarabokat. Addig kevergetem, amíg a víz felszínére nem jön (1-2 perc), majd óvatosan átszedem a kész gnocchit a mártásba.
  6. A mártáshoz vajon üvegesre párolom az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáreszelem a fokhagymát. A spenótot is belekeverem, és pár perc alatt megfonnyasztom. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem.
  7. Végül felöntöm tejszínnel, egyet rottyantok rajta, majd elzárom alatta a gázt, és az egészet botmixerrel pürésítem.
  8. A gnocchikat összekeverem a mártással, majd rögtön tálalom parmezánnal megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható