Hozzávalók (4 személyre)
- 500 g ricotta
- kb. 100 liszt
- 1 tojás
- 500 g spenót
- 1 dl tejszín
- 1 ek vaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- só, bors
- parmezán
Elkészítés
- A ricottát villával fellazítom, hozzákeverem a tojást, a sót, a borsot, majd a liszt 3/4-ét. Összegyúrom a tésztát, és még annyi lisztet adok hozzá, hogy lágy, formázható, de nem túl kemény tésztát kapjak.
- Lisztezett munkafelületen négyzetalakúra nyújtom, 1,5 cm vastagságú legyen.
- 1,5 cm-es csíkokat vágok le, melyeket hengerré formázom, ezt követően 1-1,5 cm-es darabokra vágom fel.
- Egy villát belisztezek, melyre a levágott tésztát nyomom, kissé elnyújtva azokat. A kész darabokat, lisztezett deszkára helyezem.
- Az a legjobb, ha a formázás után rövid időn belül kifőzöm a gnocchit. Ehhez egy nagy fazékban vizet forralok, megsózom, majd beleteszem a tésztadarabokat. Addig kevergetem, amíg a víz felszínére nem jön (1-2 perc), majd óvatosan átszedem a kész gnocchit a mártásba.
- A mártáshoz vajon üvegesre párolom az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáreszelem a fokhagymát. A spenótot is belekeverem, és pár perc alatt megfonnyasztom. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem.
- Végül felöntöm tejszínnel, egyet rottyantok rajta, majd elzárom alatta a gázt, és az egészet botmixerrel pürésítem.
- A gnocchikat összekeverem a mártással, majd rögtön tálalom parmezánnal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése