Hozzávalók
Piskóta
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém
- 750 g mascarpone
- 200 g fehércsokoládé
- 200 ml tejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- cukor még ízlés szerint
- áfonyalekvár
- kb. 250 g marcipán
- krokant
Elkészítés
- 6 tojásból hagyományos piskótát készítek.
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverem.
- A lisztet, a sót és a sütőport összekeverem.
- A tojások fehérjéből kemény habot verek.
- A cukros-tojássárgájás keverékhez hozzáadom a lisztes egyveleget.
- Majd óvatosan hozzákeverem a fehérjéből vert tojáshabot.
- A masszát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 170°C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.
- A krémhez a tejszínt kemény habbá verem.
- A mascarponet habosra kavarom a vaníliakivonattal, majd az olvasztott fehércsokival.
- Óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. (Ha nem elég édes, adhatunk hozzá porcukrot.)
- A torta összeállításához 3 lapra vágom a teljesen kihűlt piskótát, illetve a marcipánt porcukrozott munkafelületen két darab 26 cm átmérőjű, pár mm vastagságú körré nyújtom.
- Az alsó piskotalapot vékonyan megkenem áfonyalekvárral, ráhelyezem a marcipánkört, rákenem a krém 1/3-át, majd piskóta, áfonyalekvár, marcipán, krém 1/3-a, piskóta váltja egymást, végül pedig az egészet bevonom a maradék fehércsokis krémmel, és krokanttal megszórom a tetejét. Egy nappal tálalás előtt érdemes elkészíteni, mert másnapra jobban összeérnek az ízek.
Nagyon guszta,és gondolom,hogy nagyon finom is lehet!
VálaszTörlés