2011. március 8., kedd

Fehércsokis-marcipános torta

Könnyű fehércsokis mascarponeval töltött torta. A piskótalapokat áfonyalekvárral kentem meg, illetve marcipánnal borítottam.

Hozzávalók
Piskóta
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém
  • 750 g mascarpone
  • 200 g fehércsokoládé
  • 200 ml tejszín
  • 1 tk vaníliakivonat
  • cukor még ízlés szerint
  • áfonyalekvár
  • kb. 250 g marcipán
  • krokant

Elkészítés
  1. 6 tojásból hagyományos piskótát készítek.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverem.
  3. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverem.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verek.
  5. A cukros-tojássárgájás keverékhez hozzáadom a lisztes egyveleget.
  6. Majd óvatosan hozzákeverem a fehérjéből vert tojáshabot.
  7. A masszát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 170°C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.
  8. A krémhez a tejszínt kemény habbá verem.
  9. A mascarponet habosra kavarom a vaníliakivonattal, majd az olvasztott fehércsokival.
  10. Óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. (Ha nem elég édes, adhatunk hozzá porcukrot.)
  11. A torta összeállításához 3 lapra vágom a teljesen kihűlt piskótát, illetve a marcipánt porcukrozott munkafelületen két darab 26 cm átmérőjű, pár mm vastagságú körré nyújtom.
  12. Az alsó piskotalapot vékonyan megkenem áfonyalekvárral, ráhelyezem a marcipánkört, rákenem a krém 1/3-át, majd piskóta, áfonyalekvár, marcipán, krém 1/3-a, piskóta váltja egymást, végül pedig az egészet bevonom a maradék fehércsokis krémmel, és krokanttal megszórom a tetejét. Egy nappal tálalás előtt érdemes elkészíteni, mert másnapra jobban összeérnek az ízek.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható