2011. július 19., kedd

Fehércsokis ricottatorta málnával



Könnyed, igazán üdítő nyári torta. A málna fantasztikusan passzol a fehércsokis-ricottás töltelékkel. Több málnával még finomabb lett volna, de sajnos előző nap nagy részét leverte a vihar a bokrokról, úgyhogy ennyivel kellett gazdálkodni.

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)
  • 215 g keksz (Győri Édes Zabfalatok)
  • 100 g vaj
  • 500 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 200 g fehércsokoládé
  • 60 g porcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag zselatin
  • málna

Elkészítés
  1. A kekszet morzsásra darálom, és az olvasztott vajat hozzákeverve egy formázható masszát kapok. Ezt a tortaforma aljába nyomkodom egyenletesen, majd 6 percig sütöm 180 °C-on.
  2. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal fehéredésig keverem.
  3. A cukros sárgájához hozzákeverem a ricottát, a mascarponét és az olvasztott fehércsokit. A zselatinport egy kis lábasba öntöm, hozzáadok annyi vizet, amennyi épp ellepi, és addig melegítem, amíg teljesen feloldódik. A ricottás krémből hozzákeverek pár kanállal, majd az egészet alaposan elkeverem a krémben.
  4. A zselatinos, ricottás krémbe végül óvatosan beleforgatom a fehérjéből készített habot és a habbá vert tejszínt is.
  5. A kihűlt kekszalapon elrendezem a málnát, ráöntöm a tölteléket, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetem. Tálalás előtt óvatosan körbevágom a tortát a tortagyűrű mentén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható