2011. augusztus 2., kedd

Gyümölcsrizs


A tejberizshez hasonlóan készül, de ebbe tejszínhab és gyümölcs is kerül, most éppen szeder.


Hozzávalók
  • 250 g rizs (Arborio)
  • víz
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 3 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 4-5 ek cukor
  • szeder
Elkészítés
  1. A rizst felöntöm annyi vízzel, amely épp ellepi, és addig főzöm, amíg beszívja az összes vizet.
  2. Felöntöm a tej 2/3-ával, hozzáadom a sót és a vaníliakivonatot.
  3. Néha megkeverve főzöm 15-20 percig, és fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is.
  4. Belekeverem a hideg vajat, és hagyom teljesen kihűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verem, és a kihűlt tejberizsbe forgatom.
  6. Szederrel - vagy bármilyen más gyümölccsel - rétegezve poharakba kanalazom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható