Hozzávalók (4 személyre)
- 500 g szürkemarha hátszín
- bors
- mustár
- olaj
- 100 g mustár
- 100 g dijoni mustár
- 100 g nádcukor
- 0,5 dl víz
- 3 ek fehérborecet
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk őrölt csili
- 1 ek vaj
- 500 g krumpli
- pár szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- A hátszínt kb. kétujjnyi szeletekre vágom egy éles késsel. Borsozom (sózni nem kell) mindkét oldalukat, vékonyan megkenem mustárral, majd egy műanyag dobozba rakom szorosan egymás mellé. Ha kész egy sor, olajat öntök rá úgy, hogy teljesen ellepje a hússzeleteket. Így járok el, amíg el nem fogynak. Legalább 2-3 napig jó, ha ebben a pácban érlelődik a hűtőszekrényben.
- Sütés előtt 2 órával kiveszem a hűtőből, és addig elkészítem a krumplit és a szószt.
- A krumplit meghámozom, cikkekre vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezem. A fokhagymagerezdeket karikára vágom, és rászórom a krumplira. Az egészet meglocsolom kevés olívaolajjal, rozmaringot tépkedek rá, és 200°C-on 1 órán keresztül sütöm.
- A barbecue szószhoz a vaj kivételével minden hozzávalót összekeverek egy kis lábasban, majd elkezdem melegíteni. Rendszeresen kavargatva 20 percig rotyogtatom kis lángon. A végén felolvasztom benne a vajat, és elzárom alatta a gázt.
- A hátszínt mi közepesen átsütve szeretjük a leginkább. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, a hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon 1-1 percig sütöm, majd 3-3 percig közepesnél kisebb lángon. Sütés közben sózom a hátszínszeleteket.
- A hátszínt a barbecue szósszal és a rozmaringos tepsis krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése