2010. január 31., vasárnap

Csokoládé mousse


Könnyű, nagyon csokis desszert csokiimádóknak.

Hozzávalók
  • 250 g étcsokoládé
  • 2 ek vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 ek tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 7 tojásfehérje

Elkészítés
  1. Gőz fölött megolvasztom a csokit, a vajat, a porcukrot.
  2. Miután megolvadt a csokis keverék, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a két tojássárgáját.
  3. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük óvatosan, több részletben a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Ezzel kész is van a csokis habcsoda, csak azt a 3-4 órát kell kivárni, amíg a hűtőben eléri a megfelelő állagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható