Hozzávalók
Piskóta
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 tk mandulakivonat
- 4 púpozott ek liszt
- 3 ek mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém
- 250 g marcipán
- 500 g mascarpone
- 1 ek mandulakivonat
- 3 dl tejszín
- 1,5 ek porcukor
Díszítés
- 200 g nugátmassza
- 50 g étcsokoládé
- néhány ek tejszín
Elkészítés
- 6 tojásból hagyományos piskótát készítünk.
- A tojások sárgáját a cukorral és a mandulakivonattal habosra keverem.
- A lisztet, a mandulalisztet a sót és a sütőport összekeverem.
- A tojások fehérjéből kemény habot verek.
- A cukros-tojássárgájás keverékhez hozzáadom a lisztes egyveleget.
- Majd óvatosan hozzákeverem a fehérjéből vert tojáshabot.
- A masszát sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 170°C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.
- A krémhez a tejszínt kemény habbá verem a porcukorral.
- A mascarponet habosra kavarom, és belereszelem a marcipánt, ill. a mandulakivonatot.
- Óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. (Ha nem elég édes, adhatunk hozzá porcukrot, illetve a lágy lenne, zselatin is adható hozzá.)
- A torta összeállításához 3 lapra vágom a piskótát, és megtöltöm a krémmel.
- A nugátmasszát étcsokival és annyi tejszínnel olvasztom össze, amitől kenhető állagú lesz. Ezzel vonom be a torta tetejét, és megszórom csokis gabonagolyókkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése