2010. január 30., szombat

Marcipánkrémmel töltött piskótalapok nugátkrém leple alatt

Ez a nagyobbik öcsém szülinapi tortája volt. Könnyű, finom desszert.

Hozzávalók

Piskóta
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 tk mandulakivonat
  • 4 púpozott ek liszt
  • 3 ek mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém
  • 250 g marcipán
  • 500 g mascarpone
  • 1 ek mandulakivonat
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 ek porcukor


Díszítés
  • 200 g nugátmassza
  • 50 g étcsokoládé
  • néhány ek tejszín

Elkészítés
  1. 6 tojásból hagyományos piskótát készítünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a mandulakivonattal habosra keverem.
  3. A lisztet, a mandulalisztet a sót és a sütőport összekeverem.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verek.
  5. A cukros-tojássárgájás keverékhez hozzáadom a lisztes egyveleget.
  6. Majd óvatosan hozzákeverem a fehérjéből vert tojáshabot.
  7. A masszát sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 170°C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.
  8. A krémhez a tejszínt kemény habbá verem a porcukorral.
  9. A mascarponet habosra kavarom, és belereszelem a marcipánt, ill. a mandulakivonatot.
  10. Óvatosan beleforgatom a tejszínhabot. (Ha nem elég édes, adhatunk hozzá porcukrot, illetve a lágy lenne, zselatin is adható hozzá.)
  11. A torta összeállításához 3 lapra vágom a piskótát, és megtöltöm a krémmel.
  12. A nugátmasszát étcsokival és annyi tejszínnel olvasztom össze, amitől kenhető állagú lesz. Ezzel vonom be a torta tetejét, és megszórom csokis gabonagolyókkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates | Sponsored by Application Monitoring

© puffancs

Creative Commons License
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható