Egy nagy doboz joghurt várakozott a hűtőben egy ideje, amit muszáj volt felhasználni. A panna cottára esett a választásom, amit gyümölcs- vagy karamellszósz helyett most kókuszdzsemmel tálaltam. A kókuszdzsemet (más néven kaya-t) leginkább Délkelet-Ázsiában fogyasztják reggelire, pirítósra kenve, de előszeretettel használják desszertek ízesítésére is. Fő alkotóelemei a kókusztej, a tojás és a barnacukor. Nagyon édes, karamelles íze van. Először pirítósra kenve kóstoltam meg, aztán tejberizsbe és zabkásába keverve próbáltam ki. Legközelebb tápiókapudinghoz fogom használni.
Hozzávalók
3 dl tejszín
3 dl natúr joghurt
8 dkg méz
1 csipet só
1 tk házi vaníliakivonat
1 ek zselatin
Elkészítés
A tejszínt a mézzel, egy csipet sóval és a vaníliakivonattal felforralom.
Ha kézmelegre hűlt, hozzákeverem a joghurtot.
A zselatint pár evőkanál langyos vízben feloldom, majd alaposan elkeverem a krémben.
Hideg vízzel kiöblített tálkákba porciózom, majd kb. 4 órára a hűtőbe rakom.
Tálalás előtt forró vízbe mártom a tálkák alját és tányérra csúsztatom őket.
A kókuszdzsemet a mikróban 20 mp alatt egy kicsit megolvasztom, hogy könnyedén rácsorgathassam a panna cották tetejére.
szia,
VálaszTörlésmegírnád hogy kókuszdzsemet hol lehet kapni.
köszönöm
Zsu