A legfinomabb amerikai palacsinta, amit valaha is ettem. A ricottától krémes állaga és nagyon finom íze lesz. Nigella receptjéhez képest én egy kis cukrot és vaníliakivonatot is adtam a tésztához.
Hozzávalók
- 2 tojás, szétválasztva
- 2 ek nádcukor
- 250 g ricotta
- reszelt citromhéj
- 1 ek vaníliakivonat
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 125 ml tej
- olaj/vaj
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztom.
- A fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgájához hozzáadom a cukrot, habosra keverem, majd a ricottát, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is beledolgozom.
- A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval.
- A ricottás masszához felváltva öntöm a tejet, illetve a lisztes keveréket.
- Végül az egészbe óvatosan beleforgatom a habot.
- 30 percet pihentetem a hűtőben.
- Tükörtojássütőben/palacsintasütőben olajat melegítek, és megtöltöm a serpenyő mélyedéseit a tésztával.
- Amint megjelennek a kis hólyagok a kupacok tetején, megfordítom őket, aranybarnára sütöm.
- Juharsziruppal, gyümölccsel, mézzel, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal,... tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése